© Bayburt Haber 2007 - 2024

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan Bayburt Valiliği’ni Ziyaret Etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Bayburt’ta Bayburt Valiliği’ni ziyaret etti.

Bakan Turhan, Bayburt Valiliği’ne gelişinde Vali Ali Hamza Pehlivan, Milletvekili Fetani Battal, Belediye Başkanı Mete Memiş, Vali Yardımcıları Ayhan Yazgan ile Coşkun Öztürk, Aydıntepe Kaymakamı Mustafa Akın, Demirözü Kaymakamı Ömer Coşkun, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç ile kamu kurum ve kuruluşu temsilcilerinin içerisinde yer aldığı kalabalık bir heyet tarafından karşılandı.

Karşılamanın ardından Şeref Defteri’ni imzalayan Bakan Turhan daha sonra kendisine eşlik eden heyetle Valilik Makamına geçti. Vali Pehlivan İlimizde yürütülen ulaşım projeleri hakkında Bakan Turhan’a bilgiler sundu, ziyaretlerinden ötürü teşekkürlerini bildirdi.

Bayburt’ta bulunmaktan memnuniyet duyduğunu kaydeden Bakan Turhan ise 2019 yılında başta havaalanı olmak üzere tünel ve yol ulaşım projelerinin devam edeceğini belirterek Vali Pehlivan’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti, başarılar diledi

Buradaki ziyaretinin ardından kendisine eşlik eden heyetle Bayburt Belediyesi’ni ziyaret eden Bakan Turhan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Turhan yaşam standartlarının yükselmesiyle doğru orantılı olarak eğitim, kültür, sağlık, ulaşım gibi alanlarda da birçok hizmetin yapılmaya devam ettiğini dile getirdi. Şehirlerin güzelleştirilip geliştirildiğini kaydeden Bakan Turhan, “Bu her şehrin kendi bulunduğu coğrafi şartlar içerisinde yapılmaya devam edecek. Biz de merkezi hükümet olarak büyük altyapı ve ulaştırma projelerini, eğitim, sağlık, kültür, turizm yatırımlarını, sanayiye teşvik amacıyla yapılan destekleri, tarıma yapılan destekleri vatandaşımıza sunuyoruz. Bundan sonra da bu hizmetler artarak devam edecek.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak Bayburt’ta yürütülen önemli projeleri açıklamak istediğini belirten Bakan Turhan, “Bayburt transit ve tarihi ipek yollarının geçtiği bir konumda bulunuyor. Çevresindeki şehirlerin bağlantıları ile ülkemizdeki kuzey – güney aksları bakımından buralarda önemli çalışmalarımız var. Bayburt’u, Gümüşhane’ye, Erzurum’a, Erzincan’a bağlayan yollarımızda çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca Karadeniz’in limanlarına bağlayan çalışmalarımız da var. Bunlar önümüzdeki dönemde birer birer yapılıp hizmete alınacak inşallah.” diye konuştu.

Salmankaş Tüneli ile Bayburt’tan Karadeniz sahiline ulaşımın daha kısa ve konforlu sağlanacağına değinen Bakan Turhan, “Bildiğiniz gibi Salmankaş Tüneli (Şehit Hamit Şahin Tüneli) ile Bayburt’tan sahile günü birlik gidip gelmek çok kolay. Aynı şekilde sahildeki insanların da Bayburt’a gelmesi çok kolay. Çünkü Karadeniz sahili ile Bayburt’un iklim şartları bir birinden çok farklı. Yazın Bayburt; havası temiz, herkesin rağbet ettiği ve gelip görmek istediği bir yer. Bu manada günü birlik olarak insanlarımız Trabzon’dan kalkıyor bir buçuk saat içerisinde Bayburt’a geliyor. Bayburtlu kardeşlerimiz buradan sahile iniyor; denize ulaşabiliyor. Tabi bunlar bölgemizin turizminin gelişmesinde ulaşım altyapısının çok önemli bir görev üstlendiğini gösteriyor. Bunun yanında Bayburt içerisinden geçen yollar Karadeniz limanlarının Doğu Anadolu’ya, Güneydoğu Anadolu’ya, Doğu ve Güneydoğu sınırlarımızdaki ülkelere ulaşmasında önemli bir hizmet veriyor. Bugün Irak ve Suriye’de yaşanan hadiseler nedeniyle ekonomik bir durgunluk var fakat Doğu komşularımızın, Orta ve Güney Asya’dan gelip Karadeniz’e ulaştığı ve Karadeniz üzerinden o bölgelere ulaşan trafik Bayburt’tan geçiyor. Biz de bu yolları iyileştirmek ve geliştirmek için çalışıyoruz. Standartları daha da yükseltmek için eğimli dağ geçitleri olan yerlerde daha konforlu, daha kısa süreli, daha ekonomik seyahatler yapmak için tünel projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Çalışmaları devam eden Vauk Dağı Tüneli’nin şantiyesine uğradık. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Yine Kop Dağı Tüneli inşaatı devam ediyor. Bunlar tamamlandığında Erzurum, Gümüşhane, Trabzon, Bayburt’a daha yakın olacak. Salmankaş Tüneli açıldı fakat onun yaklaşım yolları ile ilgili çalışmalarımız var. Yaklaşım yolları yapıldıktan sonra buradan sahile inmek bir saat 15 dakika sürecek. Herkes bir saat diyor fakat trafik kurallarına ve yol şartlarına dikkat ederek gidilmesi durumunda bir saat 15 dakikada rahat ve güvenli bir şekilde vatandaşlarımız sahile ulaşır.” şeklinde konuştu.

Bakan Turhan Karaçam Tüneli projesinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi; “Karaçam Projesi devam ediyor. Belki de Zigana’dan sonra en uzun tünel Karaçam olacak. Bu tür büyük projeleri yapmak ülkemiz için zor değil. Teknik manada, ekonomik manada bu tür projeleri yapıp hizmete açabiliyoruz. Yeter ki; insanımızın ayağı taşa değmesin. Birlik ve beraberlik içerisinde bu ülkede yaşayalım. Bizim birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlerin oyunlarına gelmeyelim. Hep birlikte sağlamak istediğimiz sosyal ortam bunu gerektiriyor. Birbirimize karşı, saygı, sevgi, sadakat, samimiyet biraz da sebat ve sabırla davrandığımız zaman aşamayacağımız hiçbir sorun ve sıkıntı yok. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece bu ülke bu coğrafyada lider ülke olacaktır.”

Açıklamalarının ardından Bayburt Belediyesi’nden ayrılan Bakan Turhan şehir merkezinde esnafları ziyaret etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER