© Bayburt Haber 2007 - 2024

TÜRK-İŞ Sendikasından Bayburt'ta Bir Saatlik Eylem!

Türk-İş, Bayburt'ta bir saatlik iş bırakma eylemi düzenledi. Sendika, ücret adaletsizliği ve taşeron sorunlarına dikkat çekti. Türk-İş İl Başkanı Fırat Türk, ekonomik ve sosyal politikaların çalışanlara olumsuz etkilerinden bahsetti.

Türk-İş, bir süredir yürüttüğü "ücret ve vergide adalet" talepli bölgesel mitinglerin ardından yeni bir eylem kararı alarak Bayburt'ta bir saatlik iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Türk-İş'e bağlı sendikalar, mesai öncesi işyerleri önünde kitlesel basın açıklamaları düzenleyip oturma eylemi yaptı. Bayburt'ta düzenlenen bu etkinlikte Türk-İş Bayburt İl Başkanı Fırat Türk, işçilerin karşı karşıya olduğu ekonomik sorunlara dikkat çekti.

Fırat Türk, çalışma hayatında özellikle geçim şartlarının giderek zorlaştığını, ücret adaletsizliği, kamuda ücret dengesizliği ve KİT’lerdeki taşeron uygulamalarının işçilerin yaşam standartlarını düşürdüğünü belirtti. Bu sorunların sendikanın çeşitli toplantı ve kurullarında değerlendirildiğini ifade eden Türk, mevcut sorunların çözülmesi için birçok girişimde bulunulduğunu ancak bunların yetersiz kaldığını vurguladı.

Ayrıca, Türk-İş'in bu eylemi, hükümetin 2025-2027 yıllarını kapsayan orta vadeli programına karşı bir tepki olarak da dikkat çekti. Bu programın işçi sınıfına yeni olumsuzluklar getirdiğini söyleyen Fırat Türk, ekonomik ve sosyal politikaların çalışan kesimler üzerindeki olumsuz etkilerinin artarak devam ettiğini ifade etti. Türk, mevcut gelir ve vergi sistemindeki adaletsizliğin düzeltilmesi ve işçilerin taleplerinin karşılanması gerektiğini söyledi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER