© Bayburt Haber 2007 - 2024

Sezon Başlarken

Kulübün istikrarı için sağlam bir ekonomik bir sistem kurulmalı. Kulüp, yönetimler değişse bile kurulan bu sistem yönetilmeli.

2019-2020 sezonunda 33 yıl aradan sonra 2. Lig’de mücadele edeceğiz. Ligin başlamasına yaklaşık 14 gün kaldı. Hepimiz heyecanlı bir şekilde bekliyoruz. Bayburtsporumuz da şu ana kadar Erzurum ve Bolu’da olmak üzere 2 kamp dönemi geçirdi. Geçen sezon kadroda yer bulan önemli oyunculardan 7 tanesi ile yola devam kararı alındı. 1 tanesi (Erol) nedeni hale resmi olarak açıklanmayarak sözleşme imzalanmayınca bu sayı 6’ya düştü. Bu durum ise kargaşa olarak gündeme oturdu. Herkes bir şey yazdı, bir şey söyledi ama resmi ağızdan net cevap bir türlü gelmedi.

Bizde kim ne derse desin resmi ağızdan açıklamayı bekledik. Her defasında bizim resmi sosyal medya hesabımız var. Kulübümüz ile ilgili bütün doğru bilgilere oradan ulaşabilirsiniz diye duyurusu yapılan sayfaya baktım. Orda da hiçbir açıklama yoktu. Neyse “Gerçeklerin er yada geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır

Dış transferde ise kağıt üzerinde kaliteli futbolcular kadroya katıldı. Hem de boşta kalan maliyeti düşük oyuncular alındı. Saha performansları da inşallah bu şekilde olur.

Kulübe giriş yapan her teknik direktörün yapacakları emin olun çok önceden belli oluyor. Metin İlhan hoca tercihi yanlış olmasaydı bile ağzıyla kuş tutsa yaranamayacak konuma getirildi.

Şark kurnazlığıyla sorunlarımızı halının altına süpürüp "kol kırılır, yen içinde kalır" mantığıyla ilerleme şansımız yok. Geçen yıl şampiyon kadrodaki oyuncuların birçoğu ile mahkemelik olduk. O futbolcular eminim kanunları hepimizden iyi biliyordur. Beni en çok bu konu endişelendiriyor. Önümüzdeki 6 aylık süreçte ‘ Bayburtspor’a transfer yasağı geldi’ manşetini okumak istemiyoruz. Ben az söyleyeyim siz çok anlayın.

Kimse kusura bakmasın herkesi atama yolu ile yönetici yapabildik fakat camiamıza spor hukukundan anlayan bir hemşerimizi getiremedik. Halihazırda futbol hukukundan anlayan yöneticimiz maalesef yok. Bu gerçeği herkes kabul etmek zorunda.

Geçen yıl AN Zentrum sponsorluğu ile lige güçlü girmiştik. Devamında ise gemi organizasyonu ile bu gelir tavan yapmıştı. Ama bu sene bakıyorum yönetime alınanlar arasında sponsor yok. Gördüğüm kadarı ile kombine satışları şuana kadar organize ilerlemiyor.

Sadece Karaoğlu başkanlığında tek başına bu gemi nasıl yürüyecek merak konusu. Formanın ön ve arkasına sağlam sponsor bulunmalı. En az 5 tane kombine satış noktası belirlenmeli. Kombine bilet satışları profesyonel şekilde yürütülmeli. Satış için gerekli aksiyon çalışmaları yapılmalı.

Kulübün istikrarı için sağlam bir ekonomik bir sistem kurulmalı. Kulüp, yönetimler değişse bile kurulan bu sistem ile yönetilmeli.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER