© Bayburt Haber 2007 - 2024

Serik Oynadı, Biz Kazandık

Son +4 hariç Serik Belediyespor kesinlikle futbol olarak 90 dakikanın hâkimiydi. Buna rağmen 11’inci ve 80’inci dakikada Uğur Mustafa Türk ve İbrahim Alan ile golü bulmayı başararak 3 puanı hanemize yazdırmayı bildik.
İlk topa müdahale, ara pasları, bek bindirmeleri, önde top tutarak rakip sahaya oyunu yıkan bir Serik Belediyespor izledik. Bizlere zor anlar yaşattılar. Bayburtspor taraftarı için seyir zevki olmayan ama 3 puanın sevindirici olduğu bir müsabaka diyebiliriz. 
Orta alan üstünlüğü elde edemeyen takımlar genellikle başarılı olamazlar. Rakip Serik Belediyespor orta alanda etkili oyuncuları ile bizlere zor onlar yaşattı. Bire birde üstün yetenekli oyuncuları mevcut. Bek oyuncularının hücuma katkısı büyük. Merkezde kalabalığın içinde harika şekilde gerçekleşen kısa paslar ile oyunu rakip sahaya yıktılar. Orta alanda bariz üstünlükleri oldu.
Onur ve Sefa hatta Uğur bile maç boyunca defansif oynamak zorunda kaldı. Takımın boyunun uzunluğu konusunda kilit konumda olan Sefa , stoperler ile  bağlantıyı kurmakta zorluk yaşadı. Bu konuda oyun devam ederken Ömer ile kısa süreli etkileşim yaşadı.
Bu tip maçlarda orta alanda teknik bir oyuncu bulmak zorundayız. Yada hızlı hücum taktiği uygulamak. Maalesef hocamız sahneye birini çıkaramadı. 
Maç boyunca  oyunu kendi sahamızda kabul etmek zorunda kaldık.
Bu müsabakada ağlarımızda gol görmediğimiz için şanslıyız.
Hızlı karar almak önemli ?
Kısır ataklarımız olsa da her rakip kaleye gidişimiz yüzde yüz gol pozisyonu olması tek olumlu tarafımız diyebilirim. Koşu yönlerimizi ve tempomuzu iyi ayarlasak kontradan gol bulmak zor olamayacaktı. 
İlk 3 haftayı geride bıraktığımız zaman puan durumuna bakılırsa, Bayburtspor 3 maç 7 puan ve 7. sıradayız. Sezona böyle başlamak gerçekten çok güzel. Fakat netice olarak Bayburtspor bu yarışı sezon sonuna kadar devam etmek istiyorsa, özellikle Gençosman’da oyunu rakip sahaya yıkması gerekiyor. 
Seyirci ile beraber baskıyı biz kurmalıyız. Şampiyonluk yarışında iç sahada kayıp yaşamamak önemli.
Bir söz “Hiç kimse her zaman kazanamaz”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER