© Bayburt Haber 2007 - 2024

Şehit Piyade Uzman Çavuş Muhammed Emin Önk, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Pençe-Kilit Operasyonu sırasında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Muhammed Emin Önk, Ankara'da düzenlenen cenaze töreninin ardından Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki Şehitliğe defnedildi. Cenazeye devlet erkanından birçok isim katıldı.

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, 3 Ağustos 2024 tarihinde teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Muhammed Emin Önk, son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Muhammed Emin Önk için Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde bir cenaze töreni düzenlendi. Törene, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından devlet erkanından birçok önemli isim katıldı. Şehidin ailesi taziyeleri kabul ederken, askerler silah arkadaşları olan şehidin tabutunun başında nöbet tuttu.

Bayburt'un Beşpınar köyünden olan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 5 yıldır görev yapan Muhammed Emin Önk, Elif ve İlhan Önk çiftinin oğluydu. Şehidin cenazesi, kortej eşliğinde Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki Şehitliğe defnedildi.

Cenaze törenine; CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, Kuvvet Komutanları, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, Ankara Valisi Vasip Şahin ve Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER