© Bayburt Haber 2007 - 2024

Şampiyon Bayburtspor

Şampiyonluk, futbol anlamında dünyada yaşanabilecek en güzel duygudur. Bir de uzun bir aradan sonra gelen bir şampiyonluksa bunu anlatmaya cümleler yetmez. Dile kolay 32 sene sonra gelen 3. Lig şampiyonluğu. Hem de bütün sevenlerimizle birlikte, kendi şehrimizde, Gençosman Stadyumu’nda. Ayarlasan böyle olmazdı. Bu bir futbol destanıdır. Bu duygu anlatılmaz yaşanır. Doğal olarak, bu coşkuyu, bu heyecanı bu köşe yazıma sığdırmam mümkün değil. Yorumları siz değerli okurlarıma bırakıyorum.

Bayburtsporumuz için Karacabey Belediyespor maçında alınacak üç puan koca sezonun taçlandırılması adına yeterli olacaktı. Hem de bu taçlandırma Gençosman Stadyumu’nda taraftarının önünde olması çok ayrı bir duyguydu. Bayburtspor şampiyonluk yarışını son haftaya bırakmayıp seyircisi önünde noktayı koymayı başardı.

Oyuncularımızın ortaya koydukları yenilmezlik iradesi ve kazanma azmi hep bugünler içindi. O sene bu sene felsefesi sezonun her anında ortaya kondu.  Bir sezon boyunca emek veren, terini, ruhunu, aklını ortaya koyan ‘kurtlara’ ne kadar teşekkür etsek azdır. Sizleri kuşaktan kuşağa anlatacağız ve tarih sayfalarından hiç silinmeyeceksiniz.

Bu başarı için yıllardır camia olarak ne kadar çaba gösterdiğimiz spor kamuoyu tarafından çok iyi biliniyordur. Eminim birçok takım son dört sezondur şampiyonluğu en çok hak eden takım olarak Bayburtspor’u gösteriyordu. Ama nedendir bilinmez bizleri hep sıradan bir takım olarak gören bir topluluk da olmuştur.  Ligi domine etmiş bir takımı kabullenmek istemeyenler, şehrin küçüklüğü ile alay edenler. Onlara son sözümüz ‘Hiç kimse bizi hafife almasın’ olacaktır. Artık saygı duymak zorunda olduğunuzu da hatırlatmak isterim.

Bu şampiyonlukta birçok insanın emek ve alın teri var. Bundan dolayı teker teker isim yazmak istemiyorum. O kadar çok teşekkür edecek insanlar var ki saymakla bitmez. Takımımızın başarısı için fedakârlıkta bulunan bütün herkese minnettarım. Bu şampiyonluk hepimize çok yakıştı.

KISA MESAJ

İnsanların yarısı sen kaybedince “ben demiştim” diye yaşar, yarısı da sen kazanınca “ben zaten biliyordum” diye yaşar.

Sezon başında yaşadıklarımızı yazmak istemiyorum. Neler yaşadığımızı bir Allah biliyor bir de biz. Tek vücut halinde ortaya koyulan kararlılık pazar gün hak edilen bir başarıyla taçlandırıldı.

Hayaller Gerçek Oldu

Yazılarımda hep bu başlığı atmanın hayalini kurmuştum. Çok şükür nasip oldu. Artık Bayburtspor'un şampiyonluğunu kutlama ve şampiyonluğun keyfini çıkarma zamanı.

Tebrikler Şampiyonum…

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER