© Bayburt Haber 2007 - 2024

Rektör Türkmen TVNET'te Geleceğin Eğitim Modelini Anlattı

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, TVNET’te katıldığı Tercih Rehberi programında üniversitenin öğrenci odaklı projelerini ve sürdürülebilir gelecek hedeflerini paylaştı.

Bu yıl tercih döneminde tüm bölümlerde tam doluluk hedefleyen Bayburt Üniversitesi, “Tercihini Kendin Yap; Gerisini Birlikte Yapalım” sloganıyla aday öğrencilere sesleniyor. Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, 28 Temmuz Pazar günü TVNET kanalında Esra Esen Atayeter’in hazırlayıp sunduğu Tercih Rehberi programına konuk olarak, Bayburt Üniversitesi’ni tercih eden öğrencileri nasıl bir geleceğin beklediğini anlattı.

Programda Esra Esen Atayeter’in de hayranlıkla dinlediği Rektör Türkmen, Bayburt Üniversitesi’nin başarı süreçlerini, hedeflerini ve sürdürülebilir gelecek tasarımını detaylandırdı. Türkmen, öğrenci odaklı birçok soruya somut verilerle yanıt vererek, soyut hedefler yerine ayakları yere sağlam basan, sınanabilir ve gerçekleştirilebilir kalite hedeflerine göre bir geleceği planladıklarını dile getirdi. Böylece geleceğin gelişigüzel bir rastlantı olmanın ötesinde, öğrencilerin de katıldıkları bir proje haline geleceğini vurguladı.

Rektör Türkmen, programda öğrenci odaklı TÜBİTAK başarıları, öğrenci katılımlı entegre kalite yönetim sistemi başarısı, yaşayan kampüsler, zengin kütüphane kaynakları, üretken ve öğrenciyle bütünleşen akademik kadro, uluslararası görünürlük, uluslararası iş birlikleri, spor ekolü olma süreçleri ve diğer sürdürülebilir kalkınma planlamalarından detaylı olarak bahsetti. Konuşmasını bitirirken, Güvenli Şehrin Huzurlu Üniversitesi sloganına atıfta bulunarak ekonomik ve konforlu öğrenci deneyimine önemli bir yer ayırdı.

Öğrencilere mesajında, Birleşmiş Milletler’in #KendinYap felsefesine entegre edilmiş bir öğrenci profilinden bahseden Rektör Türkmen, aynı zamanda “#HareketeGeç ve kendi geleceğinin belirleyicisi ol!” mesajını da iletti. Bu çağrıyla, öğrencilerin kendi geleceklerini belirlemede aktif rol almalarının önemini vurguladı.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER