© Bayburt Haber 2007 - 2024

Piyade Uzman Çavuş Muhammed Emin Önk'ten Acı Haber: Pençe-Kilit Operasyonu'nda Şehit Oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde ağır yaralanan Piyade Uzman Çavuş Muhammed Emin Önk'ün şehit olduğunu duyurdu. Anne tarafından Bayburtlu olan Önk, evli ve iki çocuk babasıydı.

Pençe-Kilit operasyonu kapsamında görev yapan Piyade Uzman Çavuş Muhammed Emin Önk, bölücü terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen el yapımı patlayıcının (EYP) patlaması sonucu ağır yaralanarak Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı. 3 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleşen bu hain saldırıda ağır yaralanan Önk, yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesini ne yazık ki kaybetti.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, "Kahraman silah arkadaşımız Piyade Uzman Çavuş Muhammed Emin Önk, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 20 Ağustos 2024 tarihinde şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadelerine yer verildi.

Anne tarafından Bayburtlu olan ve Beşpınar köyünden Hüseyin Timur’un torunu olan Muhammed Emin Önk'ün şehadeti, ailesi ve yakınlarını yasa boğdu. Evli ve iki çocuk babası olan Önk'ün cenazesi, 21 Ağustos 2024 Çarşamba günü (yarın) Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Askeri Şehitliği'ne defnedilecek.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER