© Bayburt Haber 2007 - 2024

Otlukbeli Zaferi’nin 551. Yılında Birlik ve Beraberlik İçin Yürüdüler

Bayburt ve Erzincan'da Otlukbeli Meydan Muharebesi’nin 551. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen yürüyüşte, tarihi zaferin hatırası coşkuyla yaşatıldı. Protokol üyeleri ve halk, savaşın izlerini taşıyan topraklarda duygusal anlar yaşadı.

Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet (II. Mehmet) ile Akkoyunlu Sultanı Uzun Hasan arasında 551 yıl önce gerçekleşen Otlukbeli Meydan Muharebesi, bu yıl Bayburt Demirözü Kaymakamlığı ve Erzincan Otlukbeli Kaymakamlığı’nın ortaklaşa düzenlediği bir yürüyüş etkinliği ile anıldı. Etkinliğe Bayburt Demirözü Kaymakamı Yasin Şahin, Otlukbeli Kaymakamı İbrahim Gökçe, Otlukbeli Belediye Başkanı Yusuf Tektaş, Demirözü Belediye Başkanı Arslan Gürer, Akkoyunlu Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Haluk Akkoyunlu, Otlukbeli Köyü Muhtarı Ali Kurt, Küçük Otlukbeli Köyü Muhtarı Sanatçı Sinan Özbey, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüş, savaşın yaşandığı Demirözü Otlukbeli Köyü'nden başladı ve Erzincan Otlukbeli Şehitler Anıtı'na kadar sürdü. Katılımcılar, tarihin derin izlerini taşıyan bu topraklarda yürüyerek, Otlukbeli Zaferi’nin önemini bir kez daha hatırladılar. Duygu dolu anların yaşandığı yürüyüşte, katılımcılar Otlukbeli Meydan Muharebesi’nin gurur verici hatırasını bir kez daha canlandırdılar.

Demirözü Kaymakamı Yasin Şahin, yaptığı konuşmada, Otlukbeli Zaferi’nin Anadolu’daki Türk birliğini sağlamadaki rolünü vurgulayarak, "Geçen 551 yıl birlik ve beraberliğimize güç kattı. Osmanlı Devleti bu savaşın ardından dünyaya hükmeden bir konuma sahip oldu" dedi. Şahin’in bu sözleri, katılımcılar tarafından coşkuyla karşılandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER