© Bayburt Haber 2007 - 2024

Nazir Güler’in İnsan Hakları Günü Mesajı

İnsan Hakları Günü vesilesiyle bir mesaj yayınlayan Gelecek Partisi Bayburt İl Başkanı Nazir Güler, “Sevgiyi, saygıyı hoşgörüyü benimsemek, yaşayanı yaratandan ötürü sevmek, huzurun ve mutluluğun kapısını açacak anahtarlardır.” dedi.

Milyonlarca insanın ölümü ile sonuçlanan, Dünya’nın ilk atom bombasının kullanıldığı 2. Dünya Savaşı’nın ardından, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi 10 Aralık 1948 tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'te toplanan BM Genel Kurulunda kabul ve ilan edildi. Bildirgenin ilanının ardından 10 Aralık Tarihi İnsan Hakları Günü olarak belirlendi. İnsan Hakları Günü’nün 72. yıl dönümünde Gelecek Partisi Bayburt İl Başkanı Nazir Güler bir mesaj yayınladı. Güler mesajında:
 “Sevgiyi, saygıyı hoşgörüyü benimsemek, yaşayanı yaratandan ötürü sevmek, huzurun ve mutluluğun kapısını açacak anahtarlardır. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabulünün 72. yıl dönümünde bu anahtarların, güzel ülkemize güzel yarınların kapısını açmasını temenni ediyorum. Zor günler yaşadığımız bu dönemde en çok ihtiyacımız olan şeyler birlik ve beraberlik. Bunun sağlanması adına da özellikle siyasette daha barışçıl, düşüncelere saygılı ve hoş görülü bir anlayışa ihtiyacımız var. Siyasetçinin kullanacağı her kötü söz, yüzbinlerce vatandaşımızın etkilenmesine vesile olacaktır. Yine insan haklarının arasında önemli bir yere sahip olan ifade özgürlüğü konusunda da ciddi adımlar atılması gerekiyor. Özellikle medyada insanların düşüncelerinden dolayı yargılanması, ifadeleri yüzünden para cezalarına çarptırılması uluslararası arenada Türkiye’nin itibarını kötü yönde etkilemektedir. Kadınlarımızın maruz kaldığı olumsuzluklar, hayvanlara yapılan zevki işkenceler ve işkencelerin cezasız kalması gibi unsunlar hak kayıplarının birer örneği olarak ülkemizde ne yazık ki mevcuttur. Tüm bu durumların önlenmesi adına 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nün önemli bir dönüm noktası olarak kabul edilmesi gerektiği düşünüyorum. Milyarlarca canlının yaşadığı Dünya’da her can kıymetli, her nefes önemlidir. Tüm Dünya’nın İnsan Hakları Günü kutlu olsun” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER