© Bayburt Haber 2007 - 2024

"Minik Canlar Trafikte" Projesi

Bayburt Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce ÇOGEP kapsamında “Minik Canlar Trafikte” isimli proje yapıldı.

Bayburt Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce, ÇOGEP kapsamında “Minik Canlar Trafikte” isimli proje yapıldı. TDP Şube Müdürlüğü; parkurlar kurarak, tiyatro oyunları sahneleyerek ve çeşitli yarışmalar düzenleyerek küçük yaştaki çocukların trafik bilinçlerinin gelişmesinde ve eğlenerek öğrenmelerinde etkili oldu. Projeye 5000 kişilik rekor katılım sağlanıldı. Bayburt Emniyet Müdürlüğü ve TDP Şube Müdürlüğü yayınladığı basın duyurusuyla da yaptıkları projenin detaylarını ve önemini şu şekilde aktardı:

Bayburt Emniyet Müdürlüğü TDP Şube Müdürlüğü “Minik Canlar Trafikte” Projesi

 

TDP Şube Müdürlüğümüzce ÇOGEP kapsamında hazırlanan “Minik Canlar Trafikte” isimli proje kapsamında, (05-12) yaş grubundaki öğrencilerin küçük yaştan itibaren trafik bilincinin geliştirilmesi, öğrencilere trafik kurallarına uyulması gerektiği öğretilerek bu kuralların alışkanlık haline getirilmesi ve öğrenciler ile polis teşkilatı arasındaki ilişkilerin kuvvetlendirilmesi amaçlanmış ve proje sonunda yaklaşık olarak 5000 kişiye ulaşılmıştır.

 

“Minik Canlar Trafikte” isimli proje kapsamındaki öğrencilere teorik trafik eğitimi verilmiş ve ardından seyyar trafik parkında öğrendiklerinin uygulamaya geçirilmesi sağlanmıştır. Ayrıca yaz tatili boyunca İl Merkezinde bulunan Şair Zihni Kent Ormanı (15 Temmuz Şehitler Parkı) Amfi Tiyatro alanında, aileleri ile eğlenmeye gelen çocuklara hafta sonu uygulamalı trafik eğitimi verilmiştir.

 

Yine trafik bilincinin geliştirilmesi amacıyla Merkezde, Aydıntepe-Demirözü ilçeleri ve Gökçedere-Arpalı kasabalarında toplam 10 seans trafik temalı tiyatro oyunu sahnelenmiştir.

 

Ayrıca Merkez, Aydıntepe-Demirözü ilçesi ve Gökçedere-Arpalı kasabaları olmak üzere toplam 38 okulun ilkokul 1.sınıf ve anaokulu/anasınıfı öğrencilerine yönelik resim yarışması düzenlenmiştir. Resim yarışması sonunda dereceye giren öğrencilerimize paten ve scooter hediye edilmiştir.

 

TDP Şube Müdürlüğümüzce ÇOGEP kapsamında hazırlanan “Minik Canlar Trafikte” isimli projemizin kapanış töreni Valimiz Sayın Ali Hamza PEHLİVAN’ın teşrifleriyle, 06.12.2018 günü saat 10:00’da Şair Zihni Kültür Merkezinde gerçekleştirilmiştir.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER