© Bayburt Haber 2007 - 2024

Kop Tüneli'nde 12 Yıllık Bekleyiş Sürüyor BAYBURTLULAR ÜMİDİNİ KESTİ!

Erzurum-Bayburt sınırında 12 yıl önce temeli atılan Kop Tüneli'nde çalışmaların bir türlü tamamlanamaması, Bayburtlu vatandaşların tepkisine neden oluyor. Vatandaşlar, tünelin bir an önce bitirilmesi için Bayburt Group'a çağrıda bulundu.

Erzurum-Bayburt sınırında yapımına 12 yıl önce başlanan Kop Tüneli, hala tamamlanamadı. 2012 yılında dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından temeli atılan ve 3 yıl içinde tamamlanarak hizmete açılacağı vaat edilen tünelde çalışmalar, Bayburt Group tarafından yürütülüyor. Ancak tünelin hala tamamlanmamış olması, Bayburtlu vatandaşlar arasında büyük bir hayal kırıklığına yol açtı.

Vatandaşlar, tünelin bitmemesinden dolayı mağduriyet yaşadıklarını belirtiyor. Hacı Bayram Yılmaz isimli vatandaş, tünelin ne zaman tamamlanacağını sorarak, "Ben bir Bayburtlu olarak ilgili şirkete sesleniyorum, 12 senedir bitmeyen bu Kop Tüneli ne zaman bitecek? Bayburt bu memleketin bir parçası değil mi?" diyerek tepkisini dile getirdi. Yılmaz, tünelin bitmemesinin esnafı ve halkı ekonomik olarak olumsuz etkilediğini vurguladı.

Metin Tiryaki isimli bir diğer vatandaş ise, tünelin sahipsiz ve denetimsiz olduğunu belirterek, "Bizim Bayburt sahipsiz. Vauk inşaatında da çalışmalar durduruldu, barajlarda da işler durduruldu. Bayburt'ta çalışma yok, seçilen masasında oturuyor, maaşına bakıyor" ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Uzun yıllar şantiye formenliği yapmış Rahmi Yıldırım da tünelin teknik yapısının sorunlu olabileceğini belirterek, "Bir 12 yıl daha geçse bu tünel bitmez. İspir Tüneli, Trabzon Tüneli gibi birçok proje tamamlandı ama bizim tünelimiz neden bitmiyor? Bayburt'un herhalde ağlayanı yok" şeklinde konuştu.

Öte yandan, yaklaşık 3 ay önce Bayburt Valisi Mustafa Eldivan ve Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, tünelde incelemelerde bulunmuş ve çalışmaları yerinde takip etmişlerdi. Ancak bu ziyaretin ardından da tünel inşaatında gözle görülür bir ilerleme kaydedilmedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER