© Bayburt Haber 2007 - 2024

Kop Tüneli:Bitmeyen Tehlike: 12 Yıldır Kaza ve Kayıplar!

Erzurum-Bayburt arasındaki Kop Tüneli inşaatı, 2012’den bu yana tamamlanamıyor. Sürekli kazalarla gündeme gelen projede bugüne kadar 2 işçi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı. Son yaşanan göçük ise tehlikenin hala sürdüğünü gösteriyor.

Doğu Anadolu’yu Karadeniz’e bağlaması planlanan Erzurum-Bayburt kara yolundaki Kop Dağı Tüneli inşaatı, 12 yıldır bitirilemedi. 2012 yılında dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından temeli atılan tünelin 3 yılda tamamlanması hedefleniyordu. Ancak o tarihten bu yana yaşanan göçükler ve kazalar nedeniyle tünel bir türlü hizmete açılamadı. Tünel inşaatı süresince birçok kaza meydana geldi ve bugüne kadar 2 işçi hayatını kaybetti, onlarca işçi yaralandı.

İlk göçük, Haziran 2015’te meydana gelirken, ilk can kaybı 2020 yılında yaşandı. Kaya gazı patlaması sonucu 21 yaşındaki Oğuzhan Orak, askerden yeni dönüp işe başladığı ikinci günde hayatını kaybetti. 2022 yılında yaşanan bir diğer kazada ise 5 işçi göçük altında kaldı ve 2’si ağır yaralandı.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Erzurum-Bayburt sınırında bulunan tünelde yaşanan son göçükte 1 işçi hayatını kaybederken 3 işçi yaralandı. Bu kazalar, tünel inşaatında iş güvenliği ve denetim sorunlarını yeniden gündeme taşıdı. Valilerin Haziran ayındaki incelemelerine rağmen kazaların sürmesi, projenin geleceği konusunda soru işaretleri oluşturuyor.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER