© Bayburt Haber 2007 - 2024

Kaleardı Yolu Müteahhiti Mi Bekliyor? Sürücüler Tehlikeli Koşullarla Karşılaşıyor!

Bayburt Kaleardı Mahallesi'nde başlatılan yol çalışması sürücüler için tehlike oluşturuyor. Taş kesme ve fileleme çalışmalarının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, yol tamamlanmadı ve tehlikeli bir hale geldi.

Bayburt İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Kaleardı Mahallesi'nde 2023 yazında başlatılan taş kesme ve fileleme çalışmaları bir yıl geçmesine rağmen tamamlanmadı. Çalışmaların ardından yol, sürücüler için tehlikeli bir hal aldı. Yarım yamalak açılan yol, özellikle gece saatlerinde elektrik direklerinin olmaması nedeniyle zifiri karanlıkta kalan sürücülere zor anlar yaşatıyor. Araç farlarıyla yol almak zorunda kalan sürücüler, tehlikeli durumlarla karşılaşıyor.

Dağ tarafındaki kaldırımlar tamamen yok edilirken, Çoruh kıyısındaki kaldırımların kilit taşları da yerinden oynamış durumda. Büyük iş makineleri tarafından çalışılan alanda asfalt kullanılmaz hale geldi ve Çoruh Nehri yatağına yuvarlanan büyük kayalar hala nehir yatağından çıkarılmadı.

Yapılan çalışmaların ardından müteahhitin işi sözleşmeye uygun bir şekilde bitirip teslim etmesi bekleniyor. Bayburt Belediyesi, müteahhitin çalışmayı tamamlamasının ardından alandaki düzenlemeleri yapacağı bilgisini paylaşıyor. Ancak uzun bir süredir çalışma yapılmayan alanda sürücüler, tehlikeli yol koşullarıyla mücadele etmeye devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER