© Bayburt Haber 2007 - 2024

Kablo Hırsızlığı ve Çeşitli Suçlardan Aranan Şahıslar Yakalandı

Bayburt İl Jandarma Komutanlığı, 2019-2020 yıllarında Bayburt genelinde meydana gelen haberleşme ve enerji nakil kablosu hırsızlığı olaylarının şüphelilerini yakalamak amacıyla geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Bu operasyonlar kapsamında, Kocaeli'de ikamet eden ve kablo hırsızlığı şüphelisi olarak tespit edilen 1994 doğumlu M.İ. adlı şahıs, Kocaeli'deki ikametinde yakalanarak gözaltına alındı. Aynı olaya karışan diğer 4 şüpheli ise Bayburt ve Erzurum'da yapılan operasyonlarla yakalandı.

İstanbul'da düzenlenen operasyonlarda ise, çeşitli suçlardan aranan şahıslar hedef alındı. Bu operasyonda, 5 dolandırıcılık, 1 cinsel taciz, 1 uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama, 1 parada sahtecilik ve 1 vergi usul kanununa muhalefet suçlarından toplamda 29 yıl 4 ay hapis cezası ile aranan 9 şahıs yakalandı ve cezaevlerine teslim edildi.

Bayburt İl Jandarma Komutanlığı, suç ve suçlularla mücadelede kararlılıkla hareket etmeye devam ederken, vatandaşların huzur ve güvenliği için operasyonlarını sürdürmektedir. Yetkililer, suçluların adalete teslim edilmesinde emeği geçen tüm personele teşekkür ederek, toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması için çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER