© Bayburt Haber 2007 - 2024

Hoşgeldin Şampiyon! Beyzanur Akkuş’tan 10 Günde 2 Büyük Başarı

Bayburtlu milli güreşçi Beyzanur Akkuş, Sırbistan’da düzenlenen U17 ve U20 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın ve gümüş madalya kazanarak Türkiye'nin gururu oldu.

Bayburtlu milli güreşçi Beyzanur Akkuş, 10 gün arayla katıldığı iki büyük turnuvada gösterdiği üstün performansla Türkiye’nin gururu oldu. Sırbistan’da düzenlenen U17 ve U20 Avrupa Güreş Şampiyonası'na katılan Beyzanur, 56 kiloda mindere çıkarak rakiplerini yenilgiye uğrattı. U17 Avrupa Güreş Şampiyonası’nı altın madalya ile tamamlayan Beyzanur, sadece 10 gün sonra katıldığı U20 Şampiyonası’ndan da gümüş madalya kazanarak iki büyük başarıya imza attı.

Milli sporcu, U17 Avrupa Şampiyonası’nda aldığı altın madalya ile genç yaşta büyük bir başarıya ulaştı. Kısa süre sonra U20’de de mücadele eden Beyzanur, tecrübesini ve yeteneğini sergileyerek gümüş madalya kazandı. 10 gün içinde iki üst düzey başarı elde eden sporcu, Trabzon’a dönüşünde büyük bir coşkuyla karşılandı.

Milli güreşçi, spor kariyerine TOHM (Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi) programında disiplinli bir şekilde devam ediyor. Beyzanur Akkuş’un başarısı, sadece Bayburt’ta değil tüm Türkiye'de büyük sevinç yarattı. Gelecekte dünya şampiyonluklarına gözünü diken genç sporcu, kadın güreşinde Türkiye’yi daha da yukarılara taşımayı hedefliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER