© Bayburt Haber 2007 - 2024

Hakaret ve Tehdit Suçunda Ekmek Bağışıyla Uzlaşma

Bayburt'ta yiyecek-içecek sektöründe faaliyet gösteren bir işletmede hesap ödememe gerekçesiyle başlayan tartışma, 5 bin liralık ekmek bağışıyla çözüldü.

İşletmenin sorumlu müdürü M.S. ve müşteri S.K arasında çıkan sözlü tartışma, S.K'nın hakaret ve tehditleriyle büyüdü. Bu olay üzerine M.S, can güvenliği olmadığını belirterek S.K'dan şikayetçi oldu ve olay yargıya taşındı.

Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, olayın uzlaştırma kapsamında olduğu değerlendirilerek dosya Uzlaştırma Bürosuna gönderildi. Uzlaştırma Bürosunda görevli uzlaştırmacı, taraflarla görüşerek uzlaşma şartlarını belirledi. Mağdur M.S, ihtiyacı olan kişilere ekmek dağıtılması şartıyla uzlaşmaya varabileceğini belirtti.

Şüpheli S.K, bu talebi kabul ederek Demirözü ilçesindeki iki ayrı fırına 5 bin lira bağışta bulundu. Bağışla alınan yaklaşık 600 ekmek, fırıncılar tarafından ihtiyaç sahiplerinin kapısına kadar götürülerek dağıtıldı. Bu uzlaşma sayesinde dosya mahkemeye intikal etmeden çözüme kavuşturuldu ve S.K ceza almaktan kurtuldu.

Bayburt'ta ilk kez gerçekleştirilen bu uzlaşma, tarafların rızası ve uzlaştırma bürosunun titiz çalışmalarıyla başarıyla sonuçlandırıldı. Müşteri S.K'nın yaptığı bağış, hem sosyal yardımlaşma adına güzel bir örnek teşkil etti hem de hukuki sürecin uzlaştırma yoluyla nasıl olumlu sonuçlanabileceğini gösterdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER