© Bayburt Haber 2007 - 2024

Demirözü'nde KADES Uygulaması Tanıtımı ve Farkındalık Etkinliği

Demirözü ilçesinde, kadına yönelik şiddeti önlemek ve farkındalığı arttırmak amacıyla KADES uygulaması tanıtımı yapıldı.

Demirözü Barajı mesire alanında bulunan Demirözü Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Demirözü İlçe Jandarma Komutanlığı ile Bayburt İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği personeli, vatandaşlarla buluştu.

Stant kurarak broşürler dağıtan ve bilgilendirmeler yapan görevliler, KADES uygulamasının nasıl kullanılacağına dair detaylı bilgiler verdi. KADES uygulaması, özellikle eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınların hızlı ve kolay bir şekilde yardım alabilmeleri amacıyla geliştirilmiş bir sistemdir. Akıllı telefonlar üzerinden kullanılabilen bu uygulama, kadınların acil durumlarda Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşmalarını sağlıyor.

Bu tür farkındalık etkinlikleriyle, son yıllarda giderek artan kadına yönelik şiddet olaylarının önüne geçilmesi ve toplumda duyarlılığın arttırılması hedefleniyor. Etkinliğe katılan vatandaşlar, KADES uygulamasının önemini ve kullanımını öğrenerek, acil durumlarda bu uygulamayı kullanabileceklerini belirttiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER