© Bayburt Haber 2007 - 2024

CHP Bayburt İl Başkanı Haktan Yücel: "Bayburt Kalesi Neden Turizme Açılmıyor?"

CHP Bayburt İl Başkanı Haktan Yücel, tarihi Bayburt Kalesi'nin ziyaretçilere açılmamasını eleştirdi.

Yücel, kalenin turizme kazandırılması için yetkilileri göreve çağırdı. CHP, kaleye ilk yerli turist kafilesini getirme sözü verdi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayburt İl Başkanı Haktan Yücel, kentin önemli tarihi mekanlarından biri olan Bayburt Kalesi'nin durumu hakkında yazılı bir basın açıklaması yaptı. Yücel, açıklamasında, "Milattan önce yapılmış ve Türkiye'nin üçüncü büyük kalesi olarak bilinen Bayburt Kalesi'nin son 20 yılda içini hiç görmeyen bir nesil yetişti. Özellikle gurbetçi hemşehrilerimizin dıştan görünen görüntüsüyle yetinebildiği kalemiz, bu sezonda yine yerli ve yabancı turistlerimizin ziyaretine açılamamıştır." ifadelerine yer verdi.

Yücel, Bayburtlular adına kalede bulunan sulukların ne zaman yurttaşların hizmetine sunulacağını ve yöresel ikramlık çay, su gibi hizmetleri verecek işletmelerin ne zaman yapılacağını sordu. Ayrıca, tarihi kalenin yerli ve yabancı turistlere ne zaman açılacağını merak ettiklerini belirterek, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilk yerli turist kafilesini getirme sözünü veriyor ve tüm yetkili kurumları göreve davet ediyoruz." dedi.

Bu çağrıyla birlikte Yücel, Bayburt Kalesi'nin turizme kazandırılması için yetkilileri göreve davet etti. Kalede gerçekleştirilecek çalışmaların hem şehir ekonomisine katkı sağlayacağını hem de Bayburt'un tarihi ve kültürel mirasının korunmasına yardımcı olacağını vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER