© Bayburt Haber 2007 - 2024

Beyzanur Akkuş, Avrupa Şampiyonu Oldu

Sırbistan’da 24-30 Haziran tarihlerinde düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası’nda, kadınlar 65 kiloda Türkiye'yi temsil eden Bayburtlu güreş sporcusu Beyzanur Akkuş, finalde Rus rakibi Daria Frolova’yı 6-2 yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Mustafa Çiftci'nin gözetiminde sıkı bir antrenman programıyla Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan Akkuş, Türkiye şampiyonluğunun ardından Avrupa şampiyonu olma hayalini gerçekleştirdi.

Sırbistan'ın Novi Sad kentinde düzenlenen şampiyonada Akkuş, Bulgar rakibi İlinka Stefanova karşısında 4-0 öndeyken, 31 saniyede rakibini tuşla yendi. Çeyrek finalde Ukraynalı Konstantsia Sarbeia'yı 7-4 yenen Akkuş, yarı finalde Finlandiyalı Selma Pıhlaja'yı 7-0 mağlup etti. Finalde karşılaştığı Rus Daria Frolova'ya 4 fark atan Akkuş, 6-2'lik skorla Avrupa şampiyonu oldu ve altın madalya kazandı.

Türkiye Şampiyonası’nda da Türkiye şampiyonu olan Akkuş, hedeflediği Avrupa şampiyonluğuna sıkı antrenman programı sayesinde ulaştı. Babası Ensar Akkuş ve antrenörü Mustafa Çiftci'nin desteğiyle büyük başarıya imza atan Akkuş, Avrupa'da da adından söz ettirerek Türkiye'yi gururlandırdı. Babası Ensar Akkuş, kızının başarısından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Kızım Türkiye şampiyonu olduğunda çok sevinmiştik. Beyza'nın Avrupa şampiyonu olacağından emindim. Çok çalışıyordu, emek veriyordu. Allah emeklerini karşılıksız bırakmadı. İstiklal Marşımızı söyletip, Türk bayrağımızı Avrupa'da dalgalandırdı, her zaman olduğu gibi yine bizleri gururlandırdı" dedi.

Antrenörü Mustafa Çiftci ise Akkuş'un bileğinin hakkıyla maçları kazanarak Avrupa şampiyonu olduğunu belirterek, "Beyza hem azimli, hem de ahlaklı bir sporcu. Beyza ciddi anlamda çok çalıştı, çabaladı şimdi ise emeklerinin karşılığını Avrupa şampiyonu olarak aldı. Çok mutluyuz, çok gururluyuz. Artık karşımızda hem Türkiye hem de Avrupa şampiyonu bir Beyza var. Beyza'ya bundan sonraki hayatında da başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER