© Bayburt Haber 2007 - 2024

Beyzanur Akkuş, Avrupa Şampiyonu Olarak Bayburt’a Döndü

Sırbistan’da 24-30 Haziran 2024 tarihleri arasında düzenlenen U17 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda, 65 kilo kadınlar kategorisinde Avrupa Şampiyonu olan ve U20 65 kiloda Avrupa ikinciliği elde eden Bayburt Belediyesi Tuğra Boks Spor Kulübü sporcusu Beyzanur Akkuş, baba ocağı Bayburt’a coşkuyla döndü.

 Milli sporcunun elde ettiği bu büyük başarı, Bayburt’ta ve Türkiye’de gurur kaynağı oldu. Akkuş’u karşılayanlar arasında Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Köse ve birçok vatandaş yer aldı.

Karşılama töreninin ardından Akkuş, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş’i makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Memiş, Beyzanur Akkuş’un Avrupa Şampiyonu olmasının kendilerini son derece mutlu ettiğini belirterek, milli sporcuyu başarısından dolayı tebrik etti ve onu altınla ödüllendirdi. Başkan Memiş, “Beyzanur’un elde ettiği bu büyük başarı, Bayburt için büyük bir gurur kaynağıdır. Kendisiyle gurur duyuyoruz ve ona destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Beyzanur Akkuş, Başkan Memiş’e gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkür ederek, çok çalışmaya devam edeceğini ve Bayburt’a ve Türkiye’ye yeni başarılar ve şampiyonluklar kazandırmak için elinden geleni yapacağını ifade etti. Son altı ayda Bayburt Belediyesi Tuğra Boks Spor Kulübü adına iki Türkiye Şampiyonluğu, iki Uluslararası Şampiyonluk, bir Avrupa Şampiyonluğu ve bir Avrupa İkinciliği elde eden Akkuş, azmi ve başarısıyla takdir topluyor.

Ziyarette Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Köse, Bayburt Belediyesi Tuğra Boks Spor Kulübü Başkanı Esmani Kaban, kulüp yöneticileri, antrenörleri, güreş antrenörü Mustafa Çiftçi ve Akkuş’un ailesi de hazır bulundu. Bu başarı, genç sporculara ilham verirken, Bayburt’un sporda yükselen bir değer olduğunu bir kez daha gösterdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER