© Bayburt Haber 2007 - 2024

Bayburt’un Çayıryolu Köyü’nde 8 Yıldır Altyapı Bekleyişi: Parası Ödenen Hizmet Bir Türlü Gelmiyor!

Çayıryolu köyü sakinleri, 8 yıl önce peşin ödedikleri altyapı ve üstyapı hizmetleri için yetkililerden çözüm bekliyor. Kanalizasyon ve içme suyu sorunlarıyla mücadele eden köylüler, sağlıksız koşullarda yaşamaya mahkum olduklarını dile getiriyorlar.

Bayburt’un Çayıryolu köyünde, 8 yıldır beklenen altyapı ve üstyapı hizmetleri bir türlü hayata geçirilemiyor. 2016 yılında Milli Emlak Müdürlüğü aracılığıyla satın aldıkları 183 parça arsa için ödedikleri 148 bin doların karşılığı olan hizmetleri alamayan köy sakinleri, yaşadıkları mağduriyeti dile getiriyor. Bayburt İl Özel İdaresi’nin sorumluluğunda bulunan hizmetler, köyde hâlâ başlamamış durumda. Köy muhtarı Salim Cafaroğlu, göreve geldiği günden bu yana köyde çalışma başlatılması için mücadele ettiğini belirterek, 8 yıldır köye bir çivi dahi çakılmadığını söylüyor.

Kendi imkanlarıyla kanalizasyon kuyuları açan köylüler, bu kuyulardan yayılan pis koku ve mikroplarla mücadele etmek zorunda kalıyor. Cafaroğlu, “Sanki Afrika usulü bir yaşam sürüyoruz. Mikrop ve rezillik içinde yaşıyoruz” diyerek yetkililere sesleniyor. Ayrıca köyde su hattının ve şebekenin bulunmadığını belirten köy sakinleri, evlerde kullanılan suyun ahırlardan geldiğini ifade ediyor.

Köyde yaşayan Hasan Coşkun, altyapı çalışmalarının bir an önce başlaması gerektiğini vurgulayarak, “Bizim altyapımız yapılsın da başka bir şey istemiyoruz” diyor. Yurdagül Coşkun ise, kendi imkanlarıyla yapılan kanalizasyon kuyularının zaman zaman taştığını ve bu durumun hastalıklara neden olduğunu dile getiriyor.

Köy muhtarı Cafaroğlu, Bayburt İl Özel İdaresi ile defalarca görüştüğünü ancak somut bir adım atılmadığını belirtiyor. Köyde yaşayanlar, yıllardır süren mağduriyetin ne zaman sona ereceğini merak ediyor ve musluklarından temiz suyun akacağı günü bekliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER