© Bayburt Haber 2007 - 2024

Bayburt'tan Gazze İçin Güçlü Destek: Filistin Dayanışma Yürüyüşü

Bayburt'ta yüzlerce vatandaş, İsrail'in Filistin'deki zulmünü protesto etmek ve Gazze'nin sesi olmak için sokaklara döküldü. Bayburt Filistin Dayanışma Platformu'nun düzenlediği yürüyüşte, İsrail'e karşı sert eleştiriler yapıldı.

Bayburt'ta yüzlerce vatandaş, İsrail'in Filistin'deki zulmünü protesto etmek ve Gazze'nin sesi olmak için bir araya geldi. Saat 18.30'da Yusufiye Camii önünde toplanan kalabalık, Bayburt Saat Kulesi'ne kadar İsrail'i lanetleyen sloganlar eşliğinde yürüdü. Yürüyüşe Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, siyasi parti il temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve birçok vatandaş katıldı.

Yürüyüş sonunda Bayburt Filistin Dayanışma Platformu adına konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi Kenan Turan, “Bugün burada Şehid İsmail Heniye’nin vasiyetini yerine getirmek, eylem çağrısına icabet etmek, siyonizmi lanetleyip, tarihin en büyük imtihanını veren Gazzeli kardeşlerimizin sesi olmak için toplanmış bulunuyoruz” dedi. Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan tehditlerin kuru gürültü olduğunu söyleyen Turan, "Siyonist rejim, Sayın Cumhurbaşkanımızın haklı itirazları karşısında ABD’den aldığı bu güçle hadsizce, alçakça Cumhurbaşkanımızı ve onun şahsında milletimizi tehdit ediyor. Bu kuru tehditlerle milletimizi ve Cumhurbaşkanımızı sindireceğini sanıyor. Halt ediyor!" ifadelerini kullandı.

Turan, konuşmasında İsrail'in Gazze'de 7 Ekim'den bu yana gerçekleştirdiği soykırımın boyutlarına da değinerek, 40 bin kardeşimizin katledildiğini ve 100 binden fazla kişinin yaralandığını belirtti. Gazze'de ayakta kalan tek bir şehir, tek bir mahalle kalmadığını ifade eden Turan, insanların sığınabilecekleri güvenli bir nokta bile olmadığını vurguladı.

"Gazze’de daracık bir alana hapsedilmiş üç milyon insan bütün insanlığın sessiz bakışları arasında yaşanan soykırımda çaresizce sıranın kendilerine gelmesini bekliyor" diyen Turan, Filistin halkının, siyonist İsrail rejimi tarafından acımasızca bombalandığını ve Batılı ülkelerin bu soykırıma destek verdiğini belirtti. Turan, konuşmasını, "Soykırımın durdurulması, bu vahşete dur denilmesi için uluslararası topluma, dünyanın vicdanı kararmamış liderlerine sesleniyoruz" diyerek sonlandırdı.

Turan'ın konuşmasının ardından AGD Bayburt İl Temsilcisi Faris Tütüneken de katliamı lanetleyen bir konuşma yaptı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER