© Bayburt Haber 2007 - 2024

Bayburt'ta Yeni Kapalı Spor Salonu İnşaatı Yüzde 80 Tamamlandı

Bayburt şehir merkezinde 2022 yılında yapımına başlanan yeni kapalı spor salonunun inşaatı, Haziran 2024 itibarıyla yüzde 80 seviyelerine ulaşmış durumda.

Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından mevcut kapalı spor salonunun yıkılmasının ardından, yeni spor salonu kapalı yüzme salonunun yanında inşa edilmeye başlandı. 3 bin 750 seyirci kapasiteli bu yeni spor salonunun 2024 yılı Kasım ayında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Şantiye şefi Ünal Öztürk’ten alınan bilgilere göre, spor salonu 30 bin metrekarelik otopark alanı ile birlikte toplamda 21 bin metrekare inşaat alanına sahip. Üç katlı olarak inşa edilen tesis, son sistem teknoloji ve cihazlar kullanılarak yapılıyor ve çevre iller başta olmak üzere birçok ilde bulunmayan önemli bir spor tesisi olarak değerlendiriliyor.

Yeni spor salonu içerisinde 2 adet bireysel koşu alanı, bireysel spor salonları, doping odaları, hakem odaları, revirler, basın odası, toplantı salonu ve ana sahanın dışında 1 adet basketbol sahası yer alıyor. Tesisin Ekim veya Kasım 2024’te teslim edilmesi hedefleniyor ve bölge halkı ile spor camiası için büyük bir heyecan yaratıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER