© Bayburt Haber 2007 - 2024

Bayburt'ta, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Özlem ve Saygıyla Anıldı

Bayburt'ta, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85. yıl dönümü, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nde çelenk sunumu ve törenle anıldı.

Saray Bahçesi Kent Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen çelenk koyma töreni, Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Bayburt Garnizon Komutanı Topçu Albay Gürol Akkaya, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, askeri erkan, kamu ve özel kuruluş temsilcileri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen okulların öğrenci grupları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Törende, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından sirenler çalındı, saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunma törenine yoğun katılımın yanı sıra, vatandaşlar da büyük bir saygıyla Atatürk'ü anma programına iştirak etti. Bayburt sokakları, işyerleri ve okullar, Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile donatılarak, şehir genelinde bir anlam atmosferi oluşturuldu.

Anma programı, Bayburt Üniversitesi Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliklerle devam etti. Bu program çerçevesinde, Atatürk'ün hayatı, ilkeleri ve mirası üzerine konferanslar düzenlendi, öğrenci grupları tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER