© Bayburt Haber 2007 - 2024

Bayburt'ta Tarihi Eser Operasyonu: 5 Gözaltı

Bayburt İl Jandarma Komutanlığı, Bayburt merkez ve Demirözü ilçesinde sit alanlarında izinsiz kazı yapan kişilere yönelik bir operasyon düzenledi. Yapılan aramalarda, onlarca tarihi eser ele geçirildi.

Bayburt İl Jandarma Komutanlığı'nın gerçekleştirdiği operasyon, özellikle sit alanlarında izinsiz kazı ve tarihi eser araştırması yapıldığı tespit edilen bölgelerde gerçekleşti. İzinsiz kazı yapıldığı ve tarihi eserlerin bulunduğuna dair duyumların değerlendirilmesi sonucunda, adli makamlardan alınan arama kararı ile şüphelilere ait evlerde aramalar yapıldı.

Operasyon sonucunda, Roma ve Bizans dönemine ait (16) adet yüzük, (2) adet küpe, (2) adet kolye, (1) adet bilezik, (1) adet broş, (4) adet haç figürü, (1) adet insan figürlü heykelcik, (1) hayvan figürlü heykelcik, (10) adet ok ucu ve (53) adet süs eşyası türünde metal obje olmak üzere toplam (91) adet tarihi eser ele geçirildi.

Şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda, daha önce sit alanlarında izinsiz kazı yapılan yerler de tespit edilerek adli işlem başlatıldı. 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER