© Bayburt Haber 2007 - 2024

Bayburt'ta Lösemili Çocuklar Hatıra Ormanı Oluşturuldu

Bayburt'ta, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Erdem Bayazıt İmam Hatip Ortaokulu sınırları içinde 6 dönümlük bir araziye "Lösemili Çocuklar Hatıra Ormanı" oluşturuldu.

Bayburt Valiliği'nin koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinlikte, "Löseminin Farkındayız, Çocuklarımızın Yanındayız" sloganıyla yola çıkılarak, okul bahçesinde hatıra ormanı oluşturuldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yönetilen etkinliğe, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin yanı sıra ilgili kurum temsilcileri de katıldı. Ceviz, badem, elma ve ahlat fidanları, okul bahçesinde geniş bir araziye dikildi. Etkinlik kapsamında konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, "Müdürlüğümüz ve Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğinde lösemili çocuklar için hatıra ormanı oluşturduk. Farklı okullardan gelen öğrenci ve öğretmenlerimizin desteğiyle bine yakın fidanı okul bahçemize kazandırdık." dedi ve katılımcılara teşekkür etti.

Etkinlik, Lösemili Çocuklar Hatıra Ormanı'na dikilen fidanlara can verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. Bu anlamlı etkinlikle lösemiye dikkat çekilirken, aynı zamanda doğaya katkı sağlanması ve çocuklar arasında dayanışmanın güçlenmesi hedeflendi.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER