© Bayburt Haber 2007 - 2024

Bayburt’ta Halk Ekmek Büfelerinde Glutensiz Ekmek Satışları Başladı

Bayburt Belediyesi, çölyak hastalarının ve gluten hassasiyeti bulunan vatandaşların ekmek ihtiyacını karşılamak amacıyla yeni bir hizmeti hayata geçirdi.

Belediye bünyesindeki Halk Ekmek büfeleri artık glutensiz ekmek satışı yapacak. Bu uygulama, Bayburt’ta bir ilk olma özelliğini taşıyor ve özellikle buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan glutene karşı hassasiyeti olan bireyler için büyük bir kolaylık sunuyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, “Bugüne kadar vatandaşlarımız maalesef Bayburt’ta glutensiz ekmeğe ulaşmakta sorun yaşıyordu. Gluten hassasiyeti bulunan vatandaşlarımızın bu ekmeğe ulaşmakta sorun yaşamalarından dolayı böyle bir uygulamayı hayata geçirdik. Vatandaşlarımıza verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğu içindeyiz. Artık gluten hassasiyeti bulunan vatandaşlarımız ekmeklerine Halk Ekmek Büfelerimizden ulaşabilirler. Tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler diliyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER