© Bayburt Haber 2007 - 2024

Bayburt’ta Eğitim-Öğretim Dönemi Başladı

Türkiye'de 2020-2021 eğitim öğretim yılında tüm birinci sınıf ve ana sınıfları pandemi önlemleriyle yüz yüze derslere başladı.

Türkiye genelinde okullar bugün ilk ders zilinin çalmasıyla açıldı. Bayburt'ta yüz yüze eğitimin ilk günü yoğun tedbirlerle başladı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren aileler çocuklarıyla birlikte okula gittiler. Öğrenciler okul heyecanı ile bahçeye girmeyi beklediler. Veliler, okul çantalarına defter ve kitaplar dışında maske, kolonya ve dezenfektan koydukları çocuklarını sınıfa gönderdiler. Bahçe kapısına götürülen öğrenciler, fiziksel bir mesafeden sıraya dizilerek saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı söylediler. En üst düzeyde önlemlerin alındığı okullarda öğrenciler sınıflarıyla birlikte tek sıra halinde alındı. Önlemlere uyum için okul idaresi tarafından sık sık duyurular yapılmıştır.
İlk gün ailelerinden ayrılmak istemeyen ve geri dönen çocuklar vardı. Öğretmenler ve aileleri, küçüklerin okulu sevmesi için çaba sarf ettiler.


Veliler, "Öğrenci ve öğretmenlere başarılar diliyorum. Bu salgından hepimiz etkilendik. Bu sene öğretmenlerin işleri iki kat daha zor. Allah yardımcıları olsun. Bizde biraz endişeliyiz ama bir yerden başlamak gerekiyor. Bütün öğretmen ve öğrencilere hayırlı olsun" ifadelerini kullandılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER