© Bayburt Haber 2007 - 2024

Bayburt'ta Ahilik Geleneği Yaşatıldı: Yılın Ahisi Ödüllendirildi!

Ahiliğin önemine dikkat çekilen etkinlikte, Vali Mustafa Eldivan ve diğer yetkililer ahiliğin adalet ve dürüstlük ilkeleri üzerine kurulu olduğunu vurguladı. Yılın Ahisi, Kalfası ve Çırağı ödüllerle onurlandırıldı.

Bayburt’ta Ahilik Haftası etkinlikleri, Saray Bahçesi’nde düzenlenen törenle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Vali Mustafa Eldivan, ahiliğin 1200'lü yıllardan bu yana Anadolu’da yaşatıldığını belirterek, "Ahilik, hem adaleti hem de gelişmeyi esas alan bir teşkilattır," dedi. Eldivan, ahilik teşkilatının, esnafa dürüstlük, ölçüde ve tartıda hile yapmama gibi değerler kazandırdığını vurguladı. AK Parti Bayburt Milletvekili Orhan Ateş ise ahiliğin Anadolu Selçuklu döneminden günümüze kadar gelen zengin kültürel miras olduğunu ifade etti. Ateş, "Ahilik, çalışan, üreten ve adil olanın simgesidir," diye konuştu.

Belediye Başkanı Mete Memiş de ahilik teşkilatının Türk ekonomik hayatına ve ahlakına katkılarından söz etti. Programda Bayburt Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından ahilik sisteminin anlatıldığı tiyatro oyunu sahnelenirken, halk oyunları ekibi gösteri sundu. Ayrıca, "Yılın Ahisi" Mürsel Baykal şed kuşanırken, "Yılın Kalfası" Taha Kaya ve "Yılın Çırağı" Yaren Helvacı plaketle ödüllendirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER