© Bayburt Haber 2007 - 2024

Bayburt'ta 33.828.00 Euro'luk Erasmus Projesi!

Bayburt Fen Lisesi, Erasmus+ Programı çerçevesinde "Zamanında Yolun Işıldasın, Doğru Meslek Seçimi İle Başlasın" adlı projeyle 33.828,00 Avro hibe alarak kariyer rehberliği alanında uluslararası deneyim kazanmaya hazırlanıyor.

Bayburt Fen Lisesi, İngilizce öğretmeni Hamit Kundakçı tarafından hazırlanan Erasmus+ Programı çerçevesinde "Zamanında Yolun Işıldasın, Doğru Meslek Seçimi İle Başlasın" adlı kariyer rehberliği temalı projeye başvurarak 33.828,00 Avro hibe almaya hak kazandı. Okul Eğitimi Kısa Dönemli Öğrenci ve Personel Hareketliliği (KA122-SCH) faaliyeti kapsamında gerçekleştirilecek olan bu proje, öğrencilere ve öğretmenlere kariyer rehberliği konusunda uluslararası deneyim kazandırmayı hedefliyor. Projenin ilk hareketliliği, 2025 yılı Nisan ayında okul müdürü Ali Şahin ve proje koordinatörü Hamit Kundakçı'nın katılımıyla "Hazırlık Ziyareti" olarak gerçekleştirilecektir.

Projenin ikinci hareketliliği ise İspanya'nın Barselona şehrindeki "TripandLearn" kurs merkezinde yapılacak olup, 6 öğretmen ve 2 idareci 5 günlük "Kariyer Danışmanlığı Kursu"na katılacaktır. Bu eğitimde, Avrupa'nın farklı ülkelerinde mesleki yönlendirme alanında yapılan çalışmaları yerinde gözlemleyerek, çeşitli testler ve teknikler öğrenilecek, bu bilgilerin ülkemizde uygulanabilir hale getirilmesi hedeflenecektir. Üçüncü hareketlilik, 2025 yılının Haziran ayında Hollanda'nın Amsterdam Noord şehrinde bulunan St. Ignatius Gymnasium okulunda gerçekleştirilecek. Bu süreçte 3 öğretmen, kariyer rehberliği araçları ve kaynakları üzerine düzenlenen atölye çalışmalarına katılacak. Son olarak, Finlandiya'da düzenlenecek "Kariyer Planlama Eğitim Programı"na 8 öğrenci katılacak, program bir idareci ve bir öğretmenin refakatinde gerçekleştirilecektir. Proje süresince toplamda 11 öğretmen, 4 okul idarecisi ve 8 öğrenci bu önemli fırsattan yararlanacaktır. Bayburt Fen Lisesi için büyük bir gelişim fırsatı sunan bu proje, katılımcılara kariyer rehberliği alanında uluslararası bilgi ve deneyim kazandıracak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER