© Bayburt Haber 2007 - 2024

Bayburt Üniversitesi Uluslararası Bocce Hakemlik Seminerine Ev Sahipliği Yaptı

Bayburt Üniversitesi, 19-20 Temmuz tarihlerinde Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI) ve Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) ortaklığında düzenlenen Uluslararası Bocce Hakemlik Semineri'ne ev sahipliği yaptı.

Bayburt Üniversitesi, 19-20 Temmuz tarihlerinde önemli bir spor organizasyonuna ev sahipliği yaptı. Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI) ve Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) iş birliğiyle düzenlenen Uluslararası Bocce Hakemlik Semineri, Bayburt Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Seminere, Türkiye'nin dört bir yanından seçkin 12 hakem katılırken, Bocce dünyasının uluslararası isimleri de etkinlikte yer aldı.

Seminerin açılışında konuşan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, sporun her alanında uluslararası bir ekol olmayı hedeflediklerini belirterek, sporun farklı disiplinlerinde uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edeceklerini ifade etti. Seminerde, Dünya Bocce Konfederasyonu Teknik Kurul Başkanı Dino Amado, Dünya Volo Federasyonu eski Teknik Kurul Başkanı Henri Escallier ve Medya ve İletişim Sorumlusu Denise Escallier-Gal gibi önemli isimler yer aldı. TBBDF Bocce As Başkanı Faik Kapsız ve Genel Sekreter Eren Öztürk de seminerde önemli görevler üstlendi.

Etkinliğin uygulama bölümünde, Bayburtlu sporcular ve antrenörler hakemlere destek vererek pratik eğitimlerin daha etkili olmasını sağladı. Ayrıca, seminer kapsamında Sonbahar’da yapılacak Dünya ve Avrupa Şampiyonaları için kapsamlı bir toplantı gerçekleştirildi.

Rektör Türkmen, seminerin önemine dikkat çekerek, “Dünyanın yükselen sporu Bocce, üniversitemiz ve federasyonumuzun katkılarıyla ülkemizdeki kurumsallaşmasını tamamladı ve uluslararası düzeyde sürdürülebilirlik performansını artırmak için yetkin hakemler, antrenörler ve sporcular yetiştirilmekte. Üniversitemiz, uluslararası spor organizasyonlarına başarıyla ev sahipliği yaparak vizyonunu sporun üst düzey temsil alanlarına taşımaktadır. Emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER