© Bayburt Haber 2007 - 2024

Bayburt Üniversitesi, Türkiye Büyükler Boks Şampiyonasında 5 Madalya Kazandı

Samsun'da 17-23 Aralık tarihlerinde düzenlenen Mustafa Bilir Türkiye Büyükler Boks Şampiyonası'nda mücadele eden Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, toplamda 5 madalya kazanarak şampiyonaya damga vurdu.

 67 KG kategorisinde yarışan Doğanay Öztürk, Türkiye Şampiyonu olarak altın madalya elde ederken, 80 KG kategorisinde mücadele eden Tunahan Tüysüz gümüş, 71 KG kategorisinde yarışan Tolga Kaya, 51 KG kategorisinde yarışan Adem Sarı ve 71 KG kategorisinde yarışan Sıtkı Işık ise bronz madalya kazandı.

Dünya Şampiyonu Kardeşler olarak bilinen Öğr. Gör. Onur Şipal ile Önder Şipal'in rehberliğinde hazırlanan öğrenciler, boks disiplininde elde ettikleri başarılarla dikkat çekti. Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, madalya kazanan öğrencilere tebrik mesajı yayımlayarak, "Sporun geleceği açısından önemli bir çeşitlilik sunan bu başarılar, Üniversitemizin boks alanında bir Şampiyonlar Ekolü olduğunu bir kez daha gösteriyor. Bu gelişim, başarı üstüne başarı misyonuyla öne çıkıyor. Tüm sporcu öğrencilerimizi ve antrenör hocalarımızı elde ettikleri başarılar için tebrik ediyorum." dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER