© Bayburt Haber 2007 - 2024

Bayburt Şingah Mahallesindeki TOKİ Emekli Konutları %75 Tamamlandı: Teslimat 2025’e mi Kaldı?

Bayburt Şingah Mahallesinde, Şehit Osman dağının eteklerinde TOKİ tarafından 2019 yılında başlatılan 263 adet emekli konutlarında inşaat seviyesi %75’e ulaştı.

Proje değişikliği ve bazı blokların yer değişikliği nedeniyle tamamlanma süresi 2024 yılına uzayan projede, alt yapı çalışmaları en önemli sorunlardan biri olarak gösteriliyor. Haziran ayının sonuna gelindiğinde yetkililer, inşaat seviyesinin %75 oranında tamamlandığını belirtti. Ancak, coğrafi ve iklim şartları göz önüne alındığında, teslimatın 2025 yılına kalabileceği tahmin ediliyor.

Bayburt Belediyesi tarafından arsası sağlanan ve TOKİ tarafından inşaatı sürdürülen emekli konutları, toplam 14 bloktan ve 263 daireden oluşuyor. 60 metrekare kullanım alanına sahip 2+1 dairelerin bulunduğu projede, cami ve sosyal mekanlar da yer alacak. Hak sahibi olan emekliler, 2024 yılı sonunda dairelerini teslim almak için çalışmaların bir an önce tamamlanmasını bekliyor.

Konutların inşaatının uzaması, hak sahipleri arasında merak ve endişeye neden oluyor. Proje yetkilileri, Kasım ayında teslim edilmesi hedeflenen konutların tamamlanması için yoğun bir şekilde çalışıyor. Ancak, alt yapı çalışmalarının zaman alması ve bölgenin zorlu coğrafi şartları nedeniyle teslimat süresinin 2025 yılına sarkabileceği belirtiliyor. Emekliler, yıllardır bekledikleri konutlarına kavuşmak için sabırsızlanırken, yetkililer de en kısa sürede teslimat yapabilmek için çaba gösteriyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER