© Bayburt Haber 2007 - 2024

Bayburt Ortaokulu'nda 4006 Tübitak Bilim Fuarı Açıldı

Bayburt İmamhatip Ortaokulu 4006 TÜBİTAK BİLİM FUARI'nda öğrencilerin hazırladığı projeler sergilendi.

Bayburt İmamhatip Ortaokulu öğrencilerinin projelerinin sergilendiği  4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.

Bayburt Ortaokulu halk oyunları ekibinin gösterileriyle başlayan Bilim Fuarının açılışına, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, Bayburt Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Abdulmecit Bekmezci, Ortaokul Müdürü Mahir Pamukcu, okul müdürleri, öğretmen, veliler ve öğrenciler katıldı.

4006 TÜBİTAK bilim fuarlarında başarılı çalışmalara imza atıldığını aktaran Bayburt Ortaokulu Müdürü Mahir Pamukcu açılış konuşmasında, " TÜBİTAK'ın destekleriyle 2019 yılı için hazırladığımız ancak pandemi nedeniyle gerçekleştiremediğimiz 8. Dönem TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarımızın açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır.

Bu amaç doğrultusunda  açılışını yaptığımız  bilim fuarımızda 3 farklı türden 10 farklı alandan yaklaşık 25 proje, 25'e yakın öğretmen danışmanlığında yaklaşık 75 öğrenci tarafından sergilenecektir. Öğretmen arkadaşlarımızın ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni etmekteyiz. Proje yürütüçüleri F.Nihal ABBASOĞLU , Adem ERTAÇ, emek sarf eden öğretmenlerimize  öğrencilerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER