© Bayburt Haber 2007 - 2024

Bayburt Müzeler Günü Etkinliği Dede Korkut Kent Müzesi'nde Gerçekleştirildi

Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Müzeler Günü etkinliği, Dede Korkut Kent Müzesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında yapılan konuşmalarda, Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Bayburt'un köklü tarihiyle birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ve eşsiz doğal güzellikleriyle ülke turizmine önemli katkılar sunduğunu belirtti. Vali Eldivan, Bayburt'un gelişmesinin kültür ve turizmle olacağına inandığını ifade ederek, Avrupa'da ödüller alan iki müzenin daha çok bilinmesi ve şehir merkeziyle bağlantısının güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Açılış programının ardından Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri bağlama eşliğinde Bayburt ve çeşitli yörelerden türküler seslendirdiler. Etkinliğin açılışına Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Jandarma Komutanı Albay Dr. Talha Övet, İl Emniyet Müdürü Nihat Uzun, Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ile Kenan Yavuz Etnografya Müzesi Kurucusu Kenan Yavuz ve diğer kurum amirleri katıldı. Üç gün sürecek etkinlikler boyunca çeşitli kültürel ve sanatsal aktiviteler düzenlenecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER