© Bayburt Haber 2007 - 2024

Bayburt Merkez Şingah Mahallesi 263 Konut Emekli Grubu Toplu Konut Uygulaması

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Bayburt Merkez Şingah Mahallesi “Emekli Grubu 263 Konut Projesi kapsamında inşa ettirilecek;

Emekli Vatandaşlarımızın başvuruları 06 Mart -19 Nisan 2019 tarihleri arasında T. Halk Bankası A.Ş.’nin Bayburt İlinde bulunan yetkili Şubeleri aracılığı ile kabul edilecektir.

2+1 nitelikli 263 adet, brüt 77,33 m2

Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra satış fiyatları belirlenecek olup, başvuru sahipleri arasında 29.05.2019 tarihinde Hak Sahibi Belirleme kurası çekilecektir. Satışa sunulan konut sayısından daha az başvuru olması durumunda, başvuruda bulunanlarca satın alınacak konutlar TOKİ’nin belirleyerek kullanıma açacağı bloklar arasından, noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecektir. Hak sahiplerine konutlar, Başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar peşinat bedeli için 180 ay vade, peşinat bedeli için 240 ay vade ile taksitlendirilecek olup, peşinat sözleşme imzalama aşamasında tahsil edilecektir. Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler; Her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, Yİ-ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olana göre artırılacaktır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER