© Bayburt Haber 2007 - 2024

Bayburt Kent Konseyi Gazeteciler Cemiyeti'ni Ziyaret Etti!

Bayburt Kent Konseyi Başkanı Eyüp Artar, gençlerin uyuşturucu bağımlılığına karşı mücadelede önemli adımlar attıklarını ve vatandaşların toplumsal sorunları gündeme taşımaya devam ettiklerini belirtti.

Bayburt Kent Konseyi Başkanı Eyüp Artar, Kent Konseyinin iki ay önce kurulmasına rağmen, bugüne kadar kurumlara 8 tavsiye mektubu gönderdiklerini belirtti. Toplam 49 kişilik üyeden oluşan konseyin, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ve siyasi parti il başkanlarından oluştuğunu ifade eden Artar, yürütme kurulu ile birlikte sorunları detaylı bir şekilde ele aldıklarını söyledi. Vatandaşlardan gelen toplumsal sorunları gündeme taşımaya çalıştıklarını ve Bayburt’un daha düzenli işlemesi için istişare kültürünün önemini vurguladı.

Gençlerin uyuşturucu bağımlılığı konusuna özellikle dikkat çektiklerini ifade eden Artar, Kent Konseyi olarak bu konuda üzerlerine düşen her türlü görevi yerine getireceklerini söyledi. "Gençler bizim yarınlarımız, onlara sahip çıkmalıyız" diyen Artar, madde bağımlılığı ile mücadele için bir grup oluşturacaklarını ve bu grubun çalışmalarına tüm Bayburt halkının destek vermesini beklediklerini dile getirdi. Artar, “Bu sorun, toplumsal olarak en önemli meselemizdir ve çözümü için hep birlikte çalışmalıyız” dedi.

Kent Konseyinin kurumlara yaptığı ziyaretler kapsamında çeşitli sorunları tavsiye mektupları ile ilettiklerini belirten Artar, bu sorunların çözümünün takipçisi olacaklarını söyledi. Ayrıca ağaçlandırma çalışmalarına da değinen Artar, Kuşburnu ve Kaleardı Eriği gibi yöresel ağaç türlerinin Bayburt genelinde yayılması için projeler yürüteceklerini açıkladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER