© Bayburt Haber 2007 - 2024

Bayburt Esnaf Odaları Birliği Başkanı, Esnaf Kredilerine Getirilen Faiz Artışına Tepki Gösterdi

Bayburt Esnaf Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mevlütoğulları, Halkbank tarafından esnaf ve sanatkârlara verilen hazine destekli kredilerin faiz oranlarının artırılmasına sert tepki gösterdi.

Mevlütoğulları, yaptığı yazılı açıklamada, Halkbank Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan faiz güncellemesiyle kredilerin taksit ödemelerinin kademeli olarak 10-15 puan artırıldığını ifade etti. Bu uygulamanın esnafa ağır bir yük getireceğini belirterek, esnaf ve sanatkârların yaşadığı ekonomik sorunlarla mücadele ederken böyle bir artışın şok ve hayal kırıklığı yarattığını vurguladı.

Mevlütoğulları, "Pandemi döneminde bile böyle bir uygulamaya başvurulmazken, şimdi getirilen bu faiz yükü esnafımızın altından kalkamayacağı bir yük oluşturuyor. Esnaf ve sanatkârlarımız, küçük sermayelerle büyük işler yapmaya çalışırken bu tür finansal sıkıntılarla mücadele ediyor. Bu doğrultuda Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümet yetkililerimizden, esnaf ve sanatkârlarımızın finansal sıkıntılarını ve kredi borç yükünü göz önünde bulundurarak bu faiz artışının yeniden değerlendirilerek kaldırılmasını talep ediyoruz" dedi. Mevlütoğulları, faiz artışının esnafın mücadelesine zarar vereceğini ve onların finansal yükünü daha da artıracağını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER