© Bayburt Haber 2007 - 2024

Bayburt Cirit Heyecanına Ev Sahipliği Yapacak

Bayburt, 25 Haziran - 04 Temmuz tarihleri arasında cirit heyecanına ev sahipliği yapacak.

Yeni Şehir Parkı bitişiğindeki cirit sahasında düzenlenecek olan Cirit İl Birinciliği müsabakalarına Bayburt Atlı Spor Kulübü, Can Bayburt Atlı Spor Kulübü, Bayburt Çoruh Atlı Spor Kulübü, Kop Atlı Spor Kulübü, Dede Korkut Atlı Spor Kulübü ve 21 Şubat Atlı Spor Kulübü katılacak.

Her gün üç maçın oynanacağı il birinciliğinde müsabakalar 10.00, 14.00 ve 16.00 saatlerinde başlayacak. Bu heyecan dolu etkinlik, spor tutkunlarının büyük ilgisini çekmesi bekleniyor. Ancak tribünlerin eksikliği, izleyicilerin toprak zeminde yer yer oturarak, çoğunlukla ayakta takip etmesine sebep oluyor.

Yetkililerin söz vermesine rağmen hala yapılmayan tribünler, Bayburt'un turizmdeki gelişimini olumsuz yönde etkiliyor. Cirit, sadece bir ata sporu değil, aynı zamanda Bayburt’un turizmdeki en etkili bileşenlerinden biri olarak öne çıkıyor. Bu durumun göz önünde bulundurulması ve gereken adımların atılması büyük önem taşıyor. Bayburt, Anadolu’da cirit sporunu yaşatan ve geliştiren az sayıda ilden biri olarak, turizmde de ivme kazanmayı hedefliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER