© Bayburt Haber 2007 - 2024

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş Basın Toplantısı Düzenledi

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt'ta görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Başkan Memiş, 31 Mart 2024 seçim sürecinde gazetecilerin adaletli ve hakkaniyetli davranışlarından dolayı teşekkür ederek konuşmasına başladı. "Sizler Bayburt’un hafızalarısınız, gözleriniz, kulaklarısınız," diyen Memiş, gazetecilere şehrin hafızası olarak önemli bir rol üstlendiklerini vurguladı.

Yapılan hizmetlerin tek kişiye mal edilmesinin doğru olmadığını belirten Memiş, bu hizmetlerin birçok paydaşı olduğunu ifade etti. "Belediye Başkanı olarak benim payım var. Belediye meclis üyesi arkadaşlarımızın payları vardı. Siyasi partilerimizin, hükümetimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın Bayburt’a olan teveccühleri bu hizmetlerin şehrimizde hayat bulmasında çok önemli faktörlerdir," dedi.

Memiş, geçmiş dönemlerden kalan ve yarım kalan hizmetlerin tamamlanacağını, yeni projelerin hayata geçirileceğini belirtti. Bu kapsamda, Çoruh Nehri kıyısındaki yapılaşma ve nehir isminin değiştirildiği iddialarına da değinen Memiş, bu yapıların kendisinden önce yapıldığını ve nehir isminin değiştirilmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Belediyenin mali durumu hakkında da bilgi veren Memiş, 2019 yılında devrettikleri borcun 145 milyon TL olduğunu, 2024 yılında devraldıkları borcun ise 521 milyon TL'ye ulaştığını açıkladı. Su şebekesindeki kireç oranının yüksek olduğunu belirten Memiş, bu sorunu çözmek için yeni kaynak arayışlarının sürdüğünü belirtti.

Tasarruf tedbirlerine uyacaklarını söyleyen Memiş, Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri'ni eğlence kısmı olmadan, kültürel ağırlıklı olarak düzenleyeceklerini açıkladı. "Filistin’de yaşananlar hepimizin yüreğini yaralıyor. Filistin’deki çocuklar, yetişkinler şehit ediliyorken bizim burada kutlamalı, şen şakrak programlar düzenlememiz uygun değil," diyerek etkinliklerin formatında değişikliğe gideceklerini belirtti.

Toplantıya, AK Parti Bayburt İl Başkanı Turgut Çalışkan, Bayburt Belediye Başkan Yardımcıları Nesimuttin Selçuk ve Mustafa Akbaş, Belediye Meclis Üyeleri ile Bayburt’ta görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri katılım sağladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER