© Bayburt Haber 2007 - 2024

Ak Parti Bayburt'ta Aday Göstermeyecek Mi?

AK Parti ve MHP arasında yapılan müzakereler sonucunda, yerel seçimlerde işbirliği yapılmasına karar verildi. Kars, Erzincan ve Bayburt'ta ise 31 Mart 2024'teki mahalli idareler seçiminde AK Parti adayı çıkarmayacak, bu illerde Cumhur İttifakı olarak MHP'nin adayını destekleyecek.

Kars, Erzincan ve Bayburt'ta ise 31 Mart 2024'teki mahalli idareler seçiminde AK Parti adayı çıkarmayacak, bu illerde Cumhur İttifakı olarak MHP'nin adayını destekleyecek.

MHP Kars İl Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "31 Mart 2024 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçiminde Kars'ta AK Parti aday göstermeyip Cumhur İttifakı olarak MHP adayını destekleyecektir" ifadelerine yer verildi.

Erzincan ve Bayburt'ta ise AK Parti'nin aday çıkarmayacağı belirtilirken, Ankara'da kulislere göre mevcut Belediye Başkanları Bekir Aksun ve Hükmü Pekmezci'nin devam edeceği söyleniyor.

Bu ittifak, 18 il belediyesinde de MHP'nin aday çıkarmayarak AK Parti'nin adayını destekleyeceği bir strateji izleyecek. Parti meclislerinde alınacak resmi kararların ardından adaylık süreci netleşecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER