© Bayburt Haber 2007 - 2024

AK Parti Bayburt Belediye Başkan Adayı: Mete Memiş Oldu!

31 Mart yerel seçimlerine yönelik AK Parti'nin aday belirleme süreci sonuçlandı. Bayburt Belediye Başkanlığı için AK Parti'nin adayı Mete Memiş oldu.

6 Ocak 2024'te aday adaylarının açıklanmasının ardından yaşanan belirsizlik, 9 aday arasında yapılan anket süreciyle çözülmeye çalışılmıştı. 18 Ocak tarihinde ise 48 ildeki belediye başkan adayları arasında Bayburt'un adayı olarak Mete Memiş resmen açıklandı.

 

Mete Memiş Kimdir?

Mete Memiş, daha önce 2014 yılında AK Parti'den Bayburt Belediye Başkanı olarak seçilmiş ve 5 yıl süreyle görev yapmıştı. 1964 doğumlu olan Memiş, evli ve üç çocuk babası. Eğitim hayatını Bayburt'ta tamamladıktan sonra 1985'te Erzurum Atatürk Üniversitesi Matematik Bölümü'nden mezun oldu.

Öğretmenlik kariyerine Kars-Kağızman'da başlayan Memiş, aynı zamanda müdür yardımcılığı görevini de üstlendi. 26 yıl boyunca birçok alanda öğrenciler yetiştiren Memiş, AK Parti'nin kuruluş aşamasında Bayburt İl Teşkilatı'nın yapılanmasına da aktif bir şekilde katıldı.

2002 Genel Seçimleri'nde AK Parti Bayburt Milletvekili Aday Adayı olan Mete Memiş, 2014 Yerel Seçimleri'nde AK Parti Bayburt Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi ve seçilerek belediye başkanlığı görevini üstlendi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER