© Bayburt Haber 2007 - 2024

21 Eylül’de eğitim başlıyor, Bayburt’ta okullar hazır

21 Eylül'de Bayburt'ta yüz yüze eğitime başlayacak okulların hazırlıkları tamamlandı.

Çalışmalar kapsamında okul girişlerinde dezenfektan ve maske standları oluşturulmuş ve sınıflar sosyal mesafe kurallarına uygun olarak tasarlanmıştır. Bayburt İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, okullarda yapılan çalışmaları inceledi. Karakaşoğlu, sınavın ardından yaptığı açıklamada, 21 Eylül itibarıyla okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin eğitimlerine başlayacaklarını söyledi. Karakaşoğlu, entegrasyon eğitiminin ilk haftasının uygulanacağını ve ardından derslerin başlayacağını belirtti.

Karakaşoğlu, “Okullarımızda Milli Eğitim Bakanlığımız ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın ortaklaşa imzaladığı protokol çerçevesinde gerekli hijyen tedbirleri alındı. Bütün temizlenerek dezenfekte edildi.  Her sınıfımızda el dezenfektanı ve her öğrencimize ulaşabilecek maskemiz okullarımızda mevcut” dedi.
Açıklamasında velilere de seslenen Karakaşoğlu, “Velilerimiz çocuklarını güvenli bir şekilde okullarımıza gönderebilirler. Bu konuda velilerimizin içi rahat olsun. Okullarımız sağlık açısından maske, mesafe, hijyen kurallarına göre dizayn edilmiş ve planlanmıştır. Bu anlamda okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerimizi okullarımıza bekliyoruz” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER