© Bayburt Haber 2007 - 2024

2. Bayburt Dede Korkut Bisiklet Festivali 130 Sporcunun Katılımıyla Başladı

2. Bayburt Dede Korkut Bisiklet Festivali, Cumhuriyet Caddesi Saray Bahçesi'nde gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı. Bayburt Valiliği ve Bayburt Belediyesi'nin öncülüğünde düzenlenen festival, 30 ilden ve 3 ülkeden 130 sporcunun katılımıyla başladı.

2. Bayburt Dede Korkut Bisiklet Festivali, 21 Ağustos 2024 tarihinde Cumhuriyet Caddesi Saray Bahçesi'nde yapılan açılış töreni ile start aldı. Bayburt Valiliği ve Bayburt Belediyesi'nin öncülüğünde düzenlenen festival, bu yıl 30 ayrı ilden ve 3 ayrı ülkeden toplam 130 sporcunun katılımına ev sahipliği yapıyor. Açılış töreninde Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Belediye Başkanı Mete Memiş ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen gibi önemli isimler hazır bulundu.

Vali Eldivan, Bayburt'un doğa sporları konusunda güçlü bir altyapıya sahip olduğunu belirterek, festivali gelecekte uluslararası bir boyuta taşımayı hedeflediklerini ifade etti. Festival kapsamında kamp, dağcılık, trekking, bisiklet ve at binme gibi sporların da yer alacağı duyuruldu. Açılışın ardından sporcular, yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Merkez Masat köyündeki Dede Korkut'un türbesini ziyaret etmek üzere pedal çevirdi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER